Novigrad 5.mar

Ugodna vetrovna napoved nas je v soboto spet popeljala do Novigrada. Nismo doživeli 3meterskih valov kot nekateri drugi malo bolj severno, a nekaj je pa vseeno bilo.

Tudi tokrat Novigrad ni bil prva izbira, saj smo imeli idejo, da bi preizkusili kako je v Savudriji, kjer naj ne bi bilo gužve. A ker nismo vedeli točno kje se lahko gre v vodo in nismo želeli zapravljati časa :), smo se odločili za preverjen spot, Novigrad. Mislim, da odolčitev ni bila slaba, saj je bilo (najbrž zaradi bolj vzhodne smeri jugovzhodnika) potrebno v Savudriji precej plavati, da si prišel do vetra, vsaj tako pravi Borut v svojem blogu.

Malo pred poldne se je naša druščina (Sparky, Trošt, Dimitrij in jst) prikazala na spotu. Bili smo med prvimi, a se je parkirišče kaj kmalu začelo lepo polniti še z ostalimi vetraželjnimi ljudmi. Na vodi ni bilo še nobenega, ker se je veter še prebujal in zelo nihal v svoji moči. No, na koncu se je le prebudil, ma kaj, k je vstal z levo nogo. Pihalo je sicer močno, a je bilo zelo sunkovito, bolj podobno kaki burji v MJ kot pa jugu. Tudi smer se je na trenutke obračala bolj na vzhodno in posledično povzročala občasne luknje v vetru. No, tudi tokrat sem izbral preveliko jadro, oziroma je veter močno pojačal ravno, ko sem šel v vodo. Poznana zgodba. A ker sem se od zadnjič le nekaj naučil, nisem dolgo vztrajal in ekspresno šel po do konca zategnjeno štirinula. Valovi so bili do 2m, mogoče sem ter tja kak malo večji, a so se po 17h kar nekako skrili in si le s srečo še kakega ulovil.

Zgodila se je tudi ena nesreča na obali, ko je prijatelju od Jureta sunek vetra opremo odnesel kake 4m v zrak in jo z vso silo zabrisal na neizprosne istrske skale. Te zaboli, sploh pa potem ko vidiš v kakšnem stanju je deska, ki jo je odnesla najslabše. Potrebna bo konkretnega popravila, a upajmo da bo preživela. Sreča v nesreči je bila, da ni nobenega poškodovala.

Dan se je končal  na osmici, tako da se kaj dosti več ne spomnem 😉 Še dobro da je ostalo nekaj slik od tega dneva…

Martin
IMG_4392

jure
IMG_4402

jt
IMG_4412

Martin
IMG_4321

jure
IMG_4330

matjaz
IMG_4331

sparky
IMG_4350

matjaz
IMG_4361

sparky
IMG_4367

Martin
IMG_4375

IMG_4413