Danska 2011 3.del

To, kar sledi je tretji dan ekskurzije na Dansko, ki smo si jo privoščili konec poletja 2011. Umaknili smo se iz poletne vročine jadrana. Čeprav vročine nismo pogrešali prva dva dni, se je jutranja kava tretji dan zdela tako prijetno topla…

Ja Klitmoller je res “Cold Hawaii”. Tretje jutro na Danskem je bilo sončno in brez vetra. Kar čudno se nam je zdelo, saj je napoved kazala da bo zvečer vleklo čez 50 vozlov.

Premaširali smo “promenado” klitmollerja 3x gor in dol, nakar smo opazili, da so vsi ostali čehi, slovaki, italijani, britanci, nemci in še buhvejkdo začeli počasi izginjati, kot da bi jih pobirala megla…

…poljubček Klitmollerbaju in že smo drveli po cesti še bolj severno – Tako da se je kompas že obračal v prazno. No ni bilo tako daleč, le enih 15km do sosednjega mesteca Hanstholm, kjer se obala obrne malce proti severovzhodu. Od izkušenih Slovakov smo izvedeli, da bo ta dan akcija pri “Fish Factory”:

Do enih treh je veter zibal samo travico, v kateri smo spali in žrli konzerve. Suzana je našla celo neko čudno reč, ki smo jo krstili za “wilsona”

Ko smo se segreli za akcijo, je bil veter ravno pravi za užitek. Z 4.7 kvadrata in vejvarco si poskušal izkoristit vsak malce večji val, da si poletel.

A napoved ni napovedovala takega vetra. To smo kmalu spoznali, ko so začeli prihajati večji vali.

Glede valov je ta spot zelo fajn. Tovarna rib ima namreč postavljene valobrane, tako da je morje za tovarno skoraj brez čopa. Visoki valovi pa hodijo noter od strani. Veter je ob obali – idealno za letalce.

Kakor se ke jačal veter, tako se je dvigovala višina valov. Postalo je adrenalinsko,

predvsem v zavetju valov.

Vetra je bilo vedno več in več, pingvini pa so se razpršili daleč naokoli med hribci in dolinami

A to še ni bilo dovolj. Pod večer, ko je sonce na Danskem še vedno veselo sijalo, je veter izgubil občutek dobrega okusa. Namesto da bi lovili valove in skakali, smo molili da se ne odlepimo od vode

S štirimi kvadrati se ni dalo niti več nositi opreme po plaži. Kaj šele da bi jadro pokazal vetru. Edini način je bil, da si vozil v zavetju valov.

Z krvavimi očmi, ožuljenimi rokami in prepihano slamo v glavi smo se odpravili prespat noč v kamp v Klitmoller.

Kjer nas je veter v kombiju zibal celo noč. Tako smo preživeli 9. avgust 2011. Naslednje dni…v 4.delu…