Seča 18.9.11

V nedeljo se je obetal en švoh jugo, bolj zahodnik. Iz napovedi se je videlo da ne more biti preveč hudo. Burja, ki naj bi udarila zadaj pa se je umaknila v južne kraje… Kam se če človek umaknit v nedeljo? Ne predaleč da ne bo pikon prevelik. No Umag res ni tako daleč, še posebej če vzameš s sabo novo generacijo. Žal nismo vzeli pašaporta od te nove generacije in smo ostali v Seči.

Mlakar bi rekel ku gliste prilezejo kadar je dež, tako srfarji prikapljajo ko kaže na veter. Stele je že žagal drvice v popoldanskem soncu na sprednjem sedežu. Veter je pihljal tolko da bi fajn razgrelo žar.

Večina se jih je odpravila domov. Potem pa je prišel en čuden oblak, ki je prinesel močan veter. V Portorožu se je videlo kako valovi zabivajo ob pomol, da se pena prši. Nekaj jih je sestavilo majhno opremo in so se spustili v boj. Drugi smo jo popihali domov, saj se je začelo mračiti.

Nekdo se je vračal iz Savudrije…

Rabeljsko jezero

Rabeljsko jezero leži takoj za Predilom na Italijanski strani in zanimivo je to, da je uporabno za jadranje. Po pogovorih z lokalci prihaja veter iz sedla iz južne strani in piha kot termika ob poletnih popoldnevih kot veter npr. na jezeru Santa Croce. Tam deluje tudi surf šola in izposoja opreme. Opazil sem, da so nekateri imeli sestavljena tudi majhna jadra, drugače pa so tisti dan vozili 6+ in velike  deske. Če je kdo že srfal tam naj pove kako in kaj in če kdaj pihne tudi dovolj močno za manjšo opremo? Je pa tam res lep ambient za nedeljski izlet in poležavanje na lepi travici ob jezeru. Pa še nekaj slikic…

http://sl.wikipedia.org/wiki/Rabeljsko_jezero

Windsurf night

Vabljeni v petek 16.9.2011 ob 20h na diaprojekcijo, ki jo bo pripravil Jure Piršič. Zavrtela se bo v telovadnici za osnovno šolo v Šempetru, kjer ima klub DEŠ plezalne stene. Kdor zadnji pride, plača kasneje rundo!