Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Postojna 2017

Zlato priznanje! Violina: Clara Bensa

Grenko morje, Sozvočenja 2010

Zaskrbljenost za zaslužkom odhajajočih Slovenk, Aleksandrink, in strah ob odhodu, domotožje, iskanje sreče ter končna umiritev, želja po življenju in po ponovni vrnitvi domov.

V goslih naših smeh in jok, Sozvočenja 2012

Ognjevitost, iskrivost, strastnost, spretnost, živahnost, igrivost, temperamentnost so značilnosti ciganov, ki se izražajo ne le v vsakdanjem življenju, ampak tudi v njihovem bogatem glasbenem izročilu. Harmonika: Dejan Vidovič

Ptička briegarca.

Uživajte v poslušanju sklopa pesmi Ludvika Zorzuta o Brdih! Harmonika: Radovan Kokošar

Arabeska ljubezni, Sozvočenja 2018

Ljubezen ni želja, je izziv, je strast, je ogenj, ki žari. Vodja skupine in avtorica sporeda: Franka Žgavec Dejan Vidovič, harmonika, Ingrid Mačus, klavir

Zbirka pesmi Ptički briegarci, pesmi sodobnih primorski skladateljev posvečene nam

Različni projekti, tematska tekmovanja in koncerti so od pevk in njihove zborovodkinje Franke Žgavec zahtevali kreativnost, nove ideje in skrbno načrtovan izbor skladb. Tako se je začela zgodba pesmi, ki takrat še niso poznale svoje usode… Danes jih ta združuje v pesmarico z naslovom Ptički briegarci, ki je s svojimi 25-imi skladbami prav gotovo velika obogatitev za žensko zborovsko literaturo pri nas. Razdeljena je v štiri sklope: najprej nam ponudi 9 zborovsko umetnih del, nato 5 zborovskih del z instrumentalno spremljavo, 4 zborovske priredbe ljudskih pesmi, za konec pa še 7 priredb božičnih skladb za ženski zbor in godalni orkester.
Prisluhnite: Tih večer (Srečko Kosovel) Sanjava je vsa pokrajina kakor ljubezen najina. Tiho stopava tam doli, in kakor v sanjah okoli zgrinja pred nama tisoč se zvezd, a do nobene ni cest ... Ljubica, pozabiva, da nama dušo pokriva trudno telo, tja brez teles pohitiva, kjer se ljubezen izliva v sinje nebo.
Še je na voljo Zbirka pesmi Ptički briegarci - pesmi sodobnih primorskih skladateljev napisane za Vokalno skupino Vinika
Profesionalna, povezovalna, izjemno potrpežljiva in vztrajna, konstruktivna in pozitivna. Naša Franka.
Priznanje na Sozvočenjih 2018, Grad Dobrovo, Arabeska ljubezni
Zlato priznanje na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb 2017 v Postojni Vokalni skupini Vinika v originalnem sestavu (brez najetih pevcev).
Ptička briegarca. Uživajte v poslušanju sklopa pesmi Ludvika Zorzuta o Brdih! Harmonika: Radovan Kokošar

Namenite nam del dohodnine, saj vas nič ne stane...

...prelile jo bomo v naročilo novih skladb pri najmlajši generaciji domačih skladateljev in tako pomagale širiti repertoar za ženske zasedbe. Natisnite in izpolnite (ime, priimek, davčna, podpis) obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije" in ga - oddajte katerikoli Viniki ali pa ga -oddajte na katerem izmed davčnih uradov; - enostavno naredite vse preko spletne strani e-davki.
Powered by Tempera & WordPress.